Príprava zmesi pre rastlinožravé cichlidy
Napsal: 23 črc 2006, 09:25
Príprava zmesi pre rastlinožravé cichlidy
Na prípravu zmesi budeme potrebovať 1/2 kg mrazeného špenátu, 1/2 kg mrazeného hrášku a 30-70g kvalitného vločkového krmiva s obsahom vitamínov. Ďalej budeme potrebovať nádobu kde rozmrazíme a rozmixujeme zmes a ručný mixér.
Návod ako si pripravi? zmes
1. Mrazený špenát a hrášok vyberieme z mrazničky a necháme niekoľko hodín rozmrazi? v pripravenej nádobe a pri izbovej teplote. Nerozmrazujte pod vriacou vodou, pretože tým zničíte potrebné vitamíny, ktoré obsahuje špenát a hrášok.
2. Rozmrazený špenát a hrášok necháme v miske, pridáme trošku vody a poriadne rozmixujeme ručným mixérom. Mixujeme dovtedy pokiaľ nevznikne zo zmesi kaša.
3. Keď už máme zo zmesi kašu pridáme do nej vločkové krmivo pre akváriové ryby, ktoré obsahuje okrem iného aj vitamíny. Poriadne rozmixujeme spolu s krmivom. Pokiaľ je treba ešte pridáme trochu vody, ale nie príliš veľa aby to nebolo riedke. Musí by? z toho kaša, nie zmixovaný nápoj . Voda slúži len na to, aby sa nám ľahšie mixovala zmes. Vločkové krmivo môžte použi? od akéhokoľvek výrobcu pokiaľ obsahuje potrebné vitamíny pre zdravý vývoj vaších rýb.
4. Takto rozmixovaná zmes je konečná podoba krmiva pre naše ryby. Zmes si môžte nabali? do uzatvárateľných sáčkov a následne dať zmrazi? do mrazničky.
Takto pripravené krmivo používam hlavne pri kŕmení afrických cichlíd rodu Tropheus, ktoré vyžadujú prevažne rastlinnú zložku. Okrem nich môžte touto zmesov kŕmi? aj iné rastlinožravé cichlidy a nepohrdnú ani mäsožravé. Pred kŕmením len vyberieme sáčok z mrazničky. Trošku necháme rozmrazi? a následne podávame rybám.
Pozor na prekŕmenie rýb! Cichlidám podávame len také množstvo, ktoré dokážu skonzumovať behom pár minút !
Približná cena krmiva:
500 g mrazeného špenátu do 20,- Sk
500 g mrazeného hrášku do 30,- Sk
70 g vločkového krmiva cca 20 - 50,- Sk - cena záleží od kvality krmiva.
Celkom zaplatíte za túto 1.100g zmes cca 70-100,- Sk
Originál tohto článku si môžte taktiež prečítať aj na portáli: TheCichlid.com