Řídící systém akvária

Diskuze o akvaristické technice, příslušenství a veškerém zařízení!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Řídící systém akvária

Příspěvekod Waldik » 23 dub 2006, 22:04

Zdravím přátelé,

již delší dobu vyvíjím Řídící systém akvária, který bych vám chtěl představit. Jedná se o systém, který slouží k sledování (snímání teploty vody, indikace výšky hladiny s alarmem, hlídání otevření krytů akvária, sledování kyselosti vody) a řízení (spínání osvětlení v různých intervalech, vzduchování několikrát denně, hlídání funkčnosti čerpadla, spínání topení dle nastavené teploty) v akváriu. Vše s možností sledování a řízení přes WWW stránky v síti Internet.

Pokud máte zájem o další informace k tomuto projektu, navštivte prosím www stránky

http://www.waldi.cz


Těším se na návš?ěvu a na vaše názory tady v diskuzi, Libor Valíček.
Naposledy upravil Waldik dne 26 led 2015, 21:20, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Waldik
častý přispívatel
 
Příspěvky: 362
Obrázky: 68
Registrován: 21 pro 2005, 10:27
Bydliště: Zlín
Kolik let děláte akvaristiku?: 0

Příspěvekod Martin Novák » 23 dub 2006, 23:27

Na Tvé stránky jsem zašel a nahlédl. Vypadá to vážně moc zajímavě a šikovně. Nemohu to posoudit z té technické stránky, protože tomu až tolik nerozumím. Ale jako akvaristu mě zajímá, jak je tento systém dostupný? Jaká je jeho cenať Prostě praktické otázky.

PS: děkuji za odkaz na akvamalwi.com na Tvém webu!
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Waldik » 24 dub 2006, 09:26

Zdravím,
zatím je to ve stádiu vývoje. Momentálně ale už jen dolaďuji detaily. Systém mám jako svou bakalářskou práci a ve čtvrtek s tím jdu na soutěž EEICT. Takže asi do měsíce bych to měl dodělat do konečné fáze se všímvšudy.
Pokud by měl někdo zájem, nebyl by problém vytvořit systém další.
Co se týče ceny, tak momentálně nejsem finančně omezen, takže používám například modul, který stojí 2000kč, měniče napětí za 1000kč atp.
Až dokončím tento systém, budu dělat novou, ekonomickou verzi. Takže modul použiji za 1000kč, napájení za 50kč atp.
Celkově mi vychází cena nynějšího modelu cca na 4000kč. Ekonomická verze bude stát max 1500kč.
Ale mě se např. podařilo sehnat modul, který nyní používám za 500kč, takže záleží i na štěstí při koupi.
Uživatelský avatar
Waldik
častý přispívatel
 
Příspěvky: 362
Obrázky: 68
Registrován: 21 pro 2005, 10:27
Bydliště: Zlín
Kolik let děláte akvaristiku?: 0

Příspěvekod Rostratus » 24 dub 2006, 09:44

Vypadá to zaujímavo a možno to ušetrí prácu, ale čo potom bude robi? akvaristať Potom sa budeme asi všetci nudi?, lebo všetko bude robi? za nás technika.
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod Martin Novák » 24 dub 2006, 10:45

Rostratus píše:Vypadá to zaujímavo a možno to ušetrí prácu, ale čo potom bude robi? akvaristať Potom sa budeme asi všetci nudi?, lebo všetko bude robi? za nás technika.
¨
Já to takto nevidím. Uplatnění tohoto systému vidím spíše na období dovolené a podobně. Sám bych si také neodepřel běžnou kontrolu akvária, vody, atp., protože mě to baví. Ale v případech nedostatku času nebo nepřítomnosti bych takový ochranný systém uvítal.

Waldik píše:Celkově mi vychází cena nynějšího modelu cca na 4000kč. Ekonomická verze bude stát max 1500kč.
Ale mě se např. podařilo sehnat modul, který nyní používám za 500kč, takže záleží i na štěstí při koupi.

Cena není až tak vysoká. Čekal jsem daleko více. Rozhodně si počkám na zkušenosti s provozem a spolehlivost - doufám, že budeš průběžně referovat :24: Jsem také zvědav na reakce ostatních.
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Rostratus » 24 dub 2006, 11:08

Tak to určite. Pri takej dovolenke sa to hodí a myslím, že uplatnenie by to mali aj vo veľkochovňach rýb. Ušetrí to kopu času, pokiaľ bude na to spoľah. Ináč by som to aj ja rád uvítal.
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod Waldik » 24 dub 2006, 11:32

Díky za reakce.
To Rostratus: Taky jsem si zprvu říkal, že mi to bude brát mou oblíbenou činnost, ale jsem doma tak jednou za měsíc na víkend a tohle je velmi vhodné řešení. Rybky mi doma krmí, ale nepostarají se o ně tak jako já.
Jedno zařízení bude běžet na VYSOKÉM UČENÍ TECHNICKÉM V BRNĚ, druhé budu mít sám doma. Chtěl bych přidat i webovou kameru, aby byl systém ještě kompaktnější.
Uživatelský avatar
Waldik
častý přispívatel
 
Příspěvky: 362
Obrázky: 68
Registrován: 21 pro 2005, 10:27
Bydliště: Zlín
Kolik let děláte akvaristiku?: 0

Příspěvekod Martin Novák » 24 dub 2006, 11:43

Waldik píše:Chtěl bych přidat i webovou kameru, aby byl systém ještě kompaktnější.

To se rád podívám na to zařízení v akci. Až vše bude v provozu, tak dej rozhodně vědět. Podíval bych se i na Tvém webu na ty odkazy VSTUPY, VÝSTUPY, KONFIGURACE. Zatím je to OFF-LINE.
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Jenda » 24 dub 2006, 15:01

Drzim palce at obstojis u zkousky, je to na me trosku moc komplikovany, ja se z ryb rad tesim, ale proc ne :-)
Uživatelský avatar
Jenda
častý přispívatel
 
Příspěvky: 208
Obrázky: 15
Registrován: 09 čer 2005, 14:22
Bydliště: Slany

Příspěvekod mikro » 24 dub 2006, 15:08

waldik pekne pekne, koukam na to ;-) btw: RTC je primo na desce s uP ? a pak jeste nepremylsel si udelat jeste vystup na krokac? napriklad pro automaticke krmitko...
Uživatelský avatar
mikro
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1165
Obrázky: 28
Registrován: 24 lis 2005, 17:27
Bydliště: Milevsko/Brno

Další

Zpět na Akva Technika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron