Hladinový spínač

Diskuze o akvaristické technice, příslušenství a veškerém zařízení!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Hladinový spínač

Příspěvekod cresh » 23 srp 2005, 12:15

Protože tady chlapi řešili bio s dvěma pumpama, ale báli se co by se stalo při výpadku jedné tak jsem vyhaluzil něco takového co mi přišlo nejvhodnější pro daný případ.

Je to absolutně primitivní obsahuje to pouze dva aktivní prvky a to je CMOS4093 a tranzistor BC640 který spíná relé. Relé jsem po dohodě s kamarádem který je sice trochem maximalista ale budiž dimenzovali na 2x5A což si myslím zvládne sepnout i zahradní čerpadla kdyby to chtěl někdo použít.... a když to nebude stačit tak to stačí prpojit aby oba kontakty byly jako jeden a 10A to už je síla i na studniční čerpadlo.... myslím si.

Jestli někoho bude zajímat deska tak jí můžu taky dodat!
Elektroby sondy bych realizoval dvouma nerezovýma šroubama! a bude vše v největší pohodě, on ten spínač si vyrábí střídavý proud který cpe na elektrody a jak je známo ten silně omezuje oxidaci protože i nerez oxiduje.... takže si myslím že to bude fungovat i po nás.....

Have a nice day!
Přílohy
hladina.jpg
hladina.jpg (44.28 KiB) Zobrazeno 12782 krát
Uživatelský avatar
cresh
přispívatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 19 srp 2005, 11:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Rostratus » 25 srp 2005, 22:42

Ty kokso.... z tej schémy som mimo.... :shock:
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod cresh » 25 srp 2005, 23:35

Hele nebuď!!! jestli to chceš realizovat jsem ti nápomocen je to jen pár součástek. Primitivní věc k realizaci, schéma je relativně složité protože je tam rozkreslený i integrovaný obvod...
Uživatelský avatar
cresh
přispívatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 19 srp 2005, 11:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Rostratus » 25 srp 2005, 23:39

Cresh, nie nie len ma zaujala tvoja schéma... :D
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod cresh » 25 srp 2005, 23:41

Kd? na tom není nic zase tak zajímavého....
Uživatelský avatar
cresh
přispívatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 19 srp 2005, 11:36
Bydliště: Brno

Příspěvekod Rostratus » 25 srp 2005, 23:42

:D
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod Radim Zídek » 25 srp 2005, 23:43

Tý jo já jsem z těhle malůvek taky tumpachovej, technika, já a mé ruce nejsme kamarádi :-)
Uživatelský avatar
Radim Zídek
moderátor
moderátor
 
Příspěvky: 1068
Obrázky: 249
Registrován: 19 bře 2005, 19:11
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Rostratus » 25 srp 2005, 23:46

No mám rád ked už má pred sebou hotový výrobok. Čo tak dať do akvashopu sekciu "DOMÁCA VÝROKA" a všetko čo sa na tejto stránke vymyslí sa dá na OnlineShop. Ináč ako prvé by som dal to tričko akvamalawi.com :D
Uživatelský avatar
Rostratus
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 627
Obrázky: 80
Registrován: 07 dub 2005, 22:27
Bydliště: Dubnica nad Váhom

Příspěvekod cresh » 25 srp 2005, 23:49

tak jestli se to uplatní tak proč ne... já to sem chlapům poslal kvůli tomu že tady řešili dvoupumpovej biofilt 1 dovnitř druhá ven. a báli se co by se stalo kdyby... tak tohle je odpověď že kdyby tak ne!
Uživatelský avatar
cresh
přispívatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 19 srp 2005, 11:36
Bydliště: Brno

doba jde dál

Příspěvekod cresh » 03 úno 2009, 09:59

Podařilo se mi najít mnohem sofistikovanější řešení měření hladiny kapalin v nádržích. [web]http://automatizace.hw.cz/cesky-hladinovy-snimac-fld48-zvany-quotmeduzaquot[/web]
Uživatelský avatar
cresh
přispívatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 19 srp 2005, 11:36
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Akva Technika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron