akvárko,které teče

Diskuze o akvaristické technice, příslušenství a veškerém zařízení!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Příspěvekod Martin Novák » 13 úno 2006, 12:29

Bob píše:Riase sa na silikone nedari a je jedno ci ide o transparentny, alebo cierny. Ak je spoj lepeny ciernym silikonom, tak to neznamena, ze tam neporastie riasa. Ta predsa nerastie na silikone, alena na mieste medzi sklom a silikonom a tam ma svetla dostatok aj ked je silikon cierny!

podle mého jde ale o to, že když je nádrže slepena transparentem, tak je spoj pro světlo prostupný a plocha hran nádrže (tam kde je akvárium slepeno) může být zařasena. Jestliže je nádrž slepena černým - čili pro světlo neprostupným - silikonem, je slepená plocha jakoby ve stínu a řasa nemá šanci ve spoji růst. Ale jistě to není 100%! Záleží z jakého úhlu dopadá světlo na spoj, jestli zevnitř (zářivky) nebo zvenku (slunce).

Já osobně jsem už zažil na 40 litrovém akváriu lepeném transparentním silikon situaci, kdy spoj opravdu prorostl řasou a akvárium lehce teklo. Jasně bylo vidět pod silikonem slabou vrstvu zelené řasy.
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod memeo » 13 úno 2006, 19:50

Martin má v tom transparentu pravdu.Já osobně to měl na jednom starém akvu a nevypadá to potom moc hezky,a hlavně to nejde samozřejmě odstranit.Jedině ho celé rozřezat a slepit,což se mi taky nechtělo.Jediné co se mi nestalo,že by teklo.To bohu dík ne.Černý silikon je na tohle jediná ochrana,kvůli světlu,ale to psal už Martin,tak to nebudu opakovat. ;)
Uživatelský avatar
memeo
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1288
Obrázky: 50
Registrován: 13 lis 2005, 21:38
Bydliště: Uhlířské Janovice,okr.Kutná Hora

Příspěvekod mikro » 13 úno 2006, 19:55

Co bych jeste dodal,v cernem silikonu jsou lepe videt pripadne bublinky a vady.
Uživatelský avatar
mikro
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1165
Obrázky: 28
Registrován: 24 lis 2005, 17:27
Bydliště: Milevsko/Brno

Příspěvekod Killer » 13 úno 2006, 22:29

teď už asi nepřidam hlasování do tohoto tématu,co...to neva.Takže to mam rozřezat a nechat slepit černymsilikonem znovu?
Uživatelský avatar
Killer
častý přispívatel
 
Příspěvky: 376
Obrázky: 60
Registrován: 11 dub 2005, 19:58
Bydliště: Most

Příspěvekod mikro » 13 úno 2006, 23:23

Killer<
Ja bych to udelal. Ted jak mam v akva pouze 200L. Tak kazdy divny zvuk uz hned posloucham co se deje. Proste urcite za tu jistotu to stoji.
Takze: Ja bych prelepoval :-)
Uživatelský avatar
mikro
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1165
Obrázky: 28
Registrován: 24 lis 2005, 17:27
Bydliště: Milevsko/Brno

Příspěvekod mikro » 15 úno 2006, 16:59

Takze jeste napsa sem do skolrexu, odpoved:

Dobrý den,

Tuto činnost bohužel neprovádíme.

Kontaktujte v této věci p. Hraška - 602573328 .

Zdraví Ing. Jaromír Šmerda




--------------------------------------------------------------------------------

From: Zdeněk Machart [mailto:machyzden@volny.cz]
Sent: Monday, February 13, 2006 7:01 PM
To: sklorex-akvarium@sklorex-akvarium.cz
Subject: Akvarium-prelepeni



Dobry Den,

Chtel bych se zeptat, zda-li by ve Vasi firme delate prelepeni starsich akvarii. Konkretne jde mi o moji starsi nadrz ktera je lepena transparentnim silikonem. Rozmer akva je 100x50x40 (delkaxhloubkaxvyska). Prelepit bych chtel cernym akvarijnim silikonem.

Nechala by se orientacne vypocitat cenať

Predem dekuji Machart
Uživatelský avatar
mikro
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1165
Obrázky: 28
Registrován: 24 lis 2005, 17:27
Bydliště: Milevsko/Brno

Příspěvekod Akvam@n » 18 úno 2006, 11:41

Já bych to rozřezal a slepil novým silikonem.
Uživatelský avatar
Akvam@n
podezřelý uživatel
 
Příspěvky: 102
Registrován: 03 úno 2006, 15:12

Příspěvekod Radim Zídek » 18 úno 2006, 13:56

TO Mikro: takhle malou nádrž bych si snad koupil i novou, než řešil pořád dokola, zda přelepit či nikoliv atd. Nový akvárium těchto rozměrů tě výjde na nějákých 1700-1800 kč.
Uživatelský avatar
Radim Zídek
moderátor
moderátor
 
Příspěvky: 1068
Obrázky: 249
Registrován: 19 bře 2005, 19:11
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod mikro » 18 úno 2006, 14:14

Radim<
Jasně ja psal, proste zda-li je to v jejich silach. Ted kdyz bych kupoval tak uz vetsi ;-) Ale chtel bych vetsi plochu dna :-) Je jeste v relacich akvarko rekneme delka 130x70x50 ? Nebude to trebas nejak stresujici pro rybky?
Uživatelský avatar
mikro
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1165
Obrázky: 28
Registrován: 24 lis 2005, 17:27
Bydliště: Milevsko/Brno

Příspěvekod Radim Zídek » 18 úno 2006, 14:20

A proč by mělo, je to bezva rozměr.
Naposledy upravil Radim Zídek dne 18 úno 2006, 14:42, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Radim Zídek
moderátor
moderátor
 
Příspěvky: 1068
Obrázky: 249
Registrován: 19 bře 2005, 19:11
Bydliště: Hradec Králové

PředchozíDalší

Zpět na Akva Technika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník