Uviznuta rybka v krku jine ryby

Diskuze o akvarijních nemocech!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Uviznuta rybka v krku jine ryby

Příspěvekod A+I » 19 lis 2009, 10:46

Geophagus Altifrons nam dnes vecer zral cca 3 cm velkeho sumecka Corydoras adolfoi. Nevime, jak ho mel uz dlouho, z tlamy mu lezl celej ocasek asi pul hodiny, co jsme ho pozorovali a nevedeli co s nim delat. Vypadalo, ze ma problem ho spolknout nebo vyplivnout. Manzel mu to nechtel tahat z krku, protoze mel strach, ze mu ublizi jeste vic. Vsak vite, ze Pancernicci misto ploutvi a supin maji savle a noze. Nakonec po te pulhodine se mu ho podarilo vyplivnout. I kdyz vyplivnout ho "proti srsti" muselo byt hodne obtizne. Stesti bylo, ze sumecek mel stazene ty predni spodni ploutve u tela, protoze jinak jsme prisli hned o dve ryby. Manzel jednou zkoumal mrtveho sumecka, ktery mel jednu tuto ploutev u tela a druhou rozevrenou do boku, jak jsou velice ostre. Chtel mu roztahnout i tu druhou ploutvicku, ale vubec to neslo (ten sumecek byl asi 4 cm velky a ne vic nez hodinu mrtvy). Kdyz to zkusil nasilim, najednou v ni ruplo, ploutev se rozevrela a uz pak nesla dat zpatky k telu.
Takze dnes to dopadlo dobre pro Geophaga, ale ne pro toho Pancika. :(
Ted mame strach, aby se to neopakovalo, protoze nevim, jestli si z toho vzal Geophagus ponauceni. Pravda ale je, ze se te vyplivnute rybky, nez jsme ji vytahli, uz pak ani nedotkl.

Wladys, jestli to ctes, v lete jsi mi psal, ze mas na fotce, jak 25cm Brazilka se cpe asi 6 cm velkym sumeckem Thorakatem. Jak to dopadlo? Zkousel to i pozdeji? To nase akva vypada tak pekne s tema Corydoras a vcera jsme tam jeste pridali 32 Teter, ktere se prohaneji po akva v hejnu, porad do akvara koukame a nic nedelame :) . Kdyby se to melo opakovat, tak nevime, jak to resit. Myslim s rybou v krku a s tema altifrons vubec. Musel ho capnout ziveho, protoze ty sumecky kazdou chvili pocitam, jestli jsou vsichni.

Mel nekdo z vas podobny problem se zasprajcovanou rybou? Je vubec nejaka sance te rybe to vytahnout z krku a pomoct ji tim a ne ublizit?
Přílohy
G.altifrons.jpg
11 cm Geophagus altifrons, stary 1 rok.
G.altifrons.jpg (54.93 KiB) Zobrazeno 5455 krát
Uživatelský avatar
A+I
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 2910
Obrázky: 58
Registrován: 07 dub 2007, 22:11

Příspěvekod brova » 19 lis 2009, 14:35

Je to smutné Álo, ale stává se to, bohužel. Mne se to už 1x také stalo, ale přišel jsem o obě ryby. Už si přesně nepamatuji, jaká to byla cichlida :3: (myslím, že nějaký středoamerický kančík) a ten bohužel, ke své smůle čapnul Ancistruse a ten mu roztáhnul v tlamě ploutve. A bylo vymalováno. :( Nebyla šance ho vytáhnout. :cry:

Jednou jsme doma Apistogrammě caetei, vytahovali pinzetou v tlamce, zaseklé stonky rostlin, byl to ale boj. Asi 5 minut nám to trvalo, Apistík byl na suchu, já ho poléval a držel, a Katy vyndavala pinzetou zbytky rostlin z tlamky. To se nám povedlo úspěšně. :o
Uživatelský avatar
brova
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1816
Obrázky: 101
Registrován: 22 srp 2007, 17:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod PavelH » 19 lis 2009, 21:47

Ahoj, raz sa mi to stalo so Sciaenochromisom fryeri, myslím, že mi chcel zožrať mladú Aulonocaru ale tiež to nešlo ani dnu a ani von tak na druhý deň som chytil rybu a s pinzetou vybral, išlo to troška ťažšie ale podarilo sa, len mal ešte nejakú dobu otvorenú tlamku. Teraz je všetko v poriadku.
Uživatelský avatar
PavelH
uživatel webu
 
Příspěvky: 16
Obrázky: 16
Registrován: 26 srp 2008, 20:29
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Tomik » 19 lis 2009, 23:51

Když jsem měl dřív kančíky červenohrdlé, tak jeden z nich sežral velkou tetru. Celej den mu koukala ploutev z tlamky, ryba se už trápila a byla bezradná, tak jsem vzal pinzetu a rybku vytáhl. Nebyl žádný problém, šlo to hladce. U ancistrusů a podobných ryb to je asi problém větší.
Tomik
uživatel webu
 
Příspěvky: 86
Obrázky: 8
Registrován: 27 zář 2005, 10:38
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod wladys » 20 lis 2009, 00:30

Alčo u mě to tehdá dopadlo happyendem.Přežili oba.Ten thorakát(nebo spíše thorakátka) dodnes plave v mém akva a dnes už má nějakých 12cm.Po této Zkušenosti si už ten samec na podobné sousto netroufl.
Myslím,že i ten tvůj si z toho vzal ponaučení.Pancíci za chvíli dorostou a bude klid.Jaké tetry jste dokoupili? Doufám,že něco většího. :o
Uživatelský avatar
wladys
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 3419
Obrázky: 198
Registrován: 02 kvě 2005, 15:01
Bydliště: Opava
Kolik let děláte akvaristiku?: 0

Příspěvekod A+I » 21 lis 2009, 13:35

Wladys, musel jsi mu tu Thorakatku tahat z krku Ty?
No ty Tetry ... porad ty stejne, o kterych jsme se spolu bavili nekdy na zacatku leta. Pamatujes? :D
http://www.youtube.com/watch?v=3n00Hgzi1Js
Napred jsme jich koupili 55 a ty mely, bohuzel, septicemii, delaly se jim krvave skvrnky po tele a dostavaly to jedna od druhe a nic na to nechtelo zabrat, az Tetracycline. Uz jich mame asi jen 10 a ty jsou zvlast stale v nemocnicnim akva a do toho velkeho je nebudeme davat. Jeste chvili pockame a kdyz tak je dame k ostatnim Tetram. Mne se tak strasne libi a nechtela jsem se tohoto druhu vzdat. Nakonec jsme koupili 32 kusu od toho stejneho cloveka z webu, od ktereho mame Altifrons a sumecky. Jsou z odchytu (na tom jsme sice vubec netrvali) a mesicni karantenu zvladly vsechny vyborne. V tom velkem akva jsou jak u vytrzeni. Proplouvaji v hejnu a nejvic se jim libi udelat formaci blizko vypuste z filtru a plavou proti proudu. Obcas nektera z nich sklapne ploutve a nese ji to na couvacku na konec rady. To milujou tak strasne moc, ze skoro zapomenou jit zrat :lol: . Jsou uzasne nadherny. Ale v tom velkem akva je jich taky jako kdyz plivne do Stromovky 8) . Chceme jich jeste dokoupit vic, prave jsme mu dnes poslali mail.
Uživatelský avatar
A+I
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 2910
Obrázky: 58
Registrován: 07 dub 2007, 22:11

Příspěvekod yossarian » 21 lis 2009, 13:56

To je super video :shock: takove mam sny, ze jsem nekde v prirode u potoka v čr mrknu s brejlema pod vodu a koukam na ruzne druhy exotickych rybek.
yossarian
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 914
Obrázky: 21
Registrován: 31 říj 2008, 02:00
Bydliště: Cajzl-Most

Příspěvekod Kubec » 21 lis 2009, 19:11

cichlidy by podle mě neměly žrat mrtvy ryby, ty jenom okusujou ale nežerou cely,
jednou mi sežrala perlovka ancistruse, dva dny ji koukal ocas z tlamy a pak ho asi odtravila zevnitř tak že ocasek normalne vyplivla a byla v pohodě, jako drvy ryby maj hodně silny travici štěvy a jesi maj rybku aspon zčasti v žaludku tak by to měly přežit
pak se mi ještě pokusil okoun sežrat kančika přičnopruhyho, zrovna v době kdy sem byl 4 dny pryč, a ten se zasekl v tlamě jenom hlavou, takže sem je pak našel oba mrtvy, :(
Uživatelský avatar
Kubec
uživatel webu
 
Příspěvky: 22
Obrázky: 5
Registrován: 02 úno 2008, 16:39
Bydliště: Brno

Příspěvekod wladys » 21 lis 2009, 22:20

A+I píše:Wladys, musel jsi mu tu Thorakatku tahat z krku Ty?


...ne nemusel.Po pár hodinách zjistil,že ji nejspíš nespolkne a vzdal to.
Uživatelský avatar
wladys
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 3419
Obrázky: 198
Registrován: 02 kvě 2005, 15:01
Bydliště: Opava
Kolik let děláte akvaristiku?: 0

Příspěvekod A+I » 21 lis 2009, 23:39

Po par hodinach...? Jestli byla hlavou v tlame, tak by se prece musela udusit, ne?

Kubec, dekujem za prispevek. :)
Uživatelský avatar
A+I
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 2910
Obrázky: 58
Registrován: 07 dub 2007, 22:11

Další

Zpět na Akva Choroby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron