Krupička

Diskuze pouze o rybách rodu Tropheus & Petrochromis!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Krupička

Příspěvekod Tommys » 18 kvě 2011, 17:31

Ahoj, potřeboval bych poradit od zkušenějších, začal jsem se věnovat tropheusům po předchozích několikaletých zkušenostech nejdříve s rostliným akváriem, kde se mi začali velmi líbit cichlidy jako ramirézky a pod. přes začátek s tanganikou v 50L se šnekáčema ( v mém profilu), přes lamprologuse ve 120L jsem dospěl ke 330L tanganiky s plochou dna 130x45, kam putovali šnekáči a calvůsáci, párek bricharďáků a citroňáků, toto vše jsem postupně navrátil do akvaristiky a koupil nyní 5ks Tropheus morri Kiriza, 5 jsem měl darem od kamárada, který se tomuto druhl již nevěnuje (já vím je to málo, ale musím dokupovat hejno postupně je to ranec za tyhle ryby) všechny ryby byly zdravý když jsem je přinesl domů napohled a vitální, tejden si v pohodě plavali v akváriu a teďka jsem si všiml na jednom samečkovi že má na žábrách krupičku, konkrétně jednu tečku zhruba 1mm, ryba která toto má je od pana Zídka, proto nepředpokládám že bych si nemoc donesl od něj, ale je to tam. Ohledně choulostivosti těchle plavců jsem si něco přečetl, tak mám strach aby mě to nezkolilo celý hejničko, všiml jsem si toho včera večer než jsem šel spát, dneska ale trávím celej den v práci, tak s tím nemůžu hned něco dělat, zítra taky. Preventivně jsem zatím přisolil vodu a zvednul teplotu na 30, mám dál čekat, nebo rybu oddělit?Bohužel nevím jak dlouho to už na rybě bylo, prozatím žere a jezdí s ostatníma. Akva má pravidelnou výměnu vody a pečuji o něj takže o zanedbání péče to není. Díky za rady
Uživatelský avatar
Tommys
uživatel webu
 
Příspěvky: 14
Obrázky: 9
Registrován: 15 led 2010, 18:38

Příspěvekod hr » 19 kvě 2011, 08:06

Když sem šupneš foto tak se bude určovat snadněji o co se jedná.Podle toho co píšeš bych řek,že se bude nejspíš jednat o nějakou ranku z honičky nebo souboje.Hlavně nezačni rvát do aqa páté přes deváté a pozoruj rybu jestli skvrn přibývá.Jestli ne,tak stačí trochu přisolit vodu a rybce se zahojí oděrka sama.No jestli to krupička bude,tak stejně musíš přelíčit celou nádrž.Píšeš že máš několikaleté zkušenosti s akvaristikou,tak krupičku určitě přelíčit zvládneš.Ať se daří.
hr
častý přispívatel
 
Příspěvky: 459
Obrázky: 14
Registrován: 02 pro 2009, 13:32

Příspěvekod Rado » 19 kvě 2011, 12:29

Ako ti napísal radex. Uvidíš po dvoch dňoch, keď sa vrátiš z práce. Ak to bude krupička, už si urobil to najpodstatnejšie, zvýšil teplotu, "zasolil", no a teraz iba počkať. Nemyslím, že by si to dotiahol do nejak dramatického konca, keď ako píšeš, výmena vody a ostatná starostlivosť sú zachované. Držím palce!
Rado
uživatel webu
 
Příspěvky: 55
Registrován: 28 pro 2009, 00:19


Zpět na Akva Tropheus & Petrochromis

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron