Malawi mix - výběr ryb

Diskuze o malawských endemických cichlidách!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Příspěvekod PatasRS » 14 kvě 2012, 13:18

Nechápu proč píšeš o budoucnosti :wink: Já do nich neláduju nerostlinou složku, takže si myslím, že nebude problém aby přežili, nebo myslíš, že bude? To bych musel všechny krmit výhradně cyklopem a něčím jiným než vločkovým krmivem, které jim myslím neublíží
Uživatelský avatar
PatasRS
přispívatel
 
Příspěvky: 195
Obrázky: 44
Registrován: 28 úno 2009, 21:14
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod hr » 14 kvě 2012, 15:01

Jasně takže je krmíš výhradně vločkovím krmivem pro býložravce aha a co na to ti nibrochromis.
Paťas uvědom si jednu věc, že máš v aqu ovce a vlky a ty se ty vlky snažíš nakrmit žrádlem pro ovce .Co se asi tak stane? Jsou dvě možnosti a to že vlci vlivem nedostatečné výživy budou strádat a časem zdechnou. V jejich růstovém období to platí dvojnásob. Druhá varianta je že vlci se jakš takš udrží a jakmile přerostou o hlavu demany a ostatní ryby v aqu, tak začnou dělat to co je pro ně nejpřirozenější a to je lovit. Tak a teď v tom máme jasno. 8)
Prostě a jednooduše je tvoje osádka aqa jak početně tak druhově nevhodná!!!
hr
častý přispívatel
 
Příspěvky: 459
Obrázky: 14
Registrován: 02 pro 2009, 13:32

Příspěvekod PIETRO » 14 kvě 2012, 20:57

Co napsal Radek je bohužel tvrdá realita!!!! Míchat ovce a vlky dohromady je opravdu nesmyl. To už nemluvím o tom, že tam ještě máš dalšího dravce s jiného jezera! Haplochromis CH44 a ještě 4 kusy no kolego to nedopadne dobře! Proč neustále lidé dělají takové fatální chyby??? Odpovím velice jednoduše: Protože nemají zájem hlouběji studovat biotop jako celek. Akvaristika je přece o tom aby chovatel (akvarista) se přiblížil v podobě dokonalé k originálu přírodního biotopu.S tím souvisí spousta věcí a hlavně skladba ryb.Ryby sice žijí ve společném jezeře, to ale nelze praktikovat v umělém prostředí jako jsou naše nádrže!
Uživatelský avatar
PIETRO
častý přispívatel
 
Příspěvky: 347
Obrázky: 0
Registrován: 14 bře 2008, 13:12
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod PatasRS » 16 kvě 2012, 21:02

Jakmile se začne něco dít, tak ryby půjdou pryč, do té doby to nechám tak jak je a nebudu řešit, jestli mají svůj 100% biotop. Pokud bych chtěl mít biotop, jako jsem měl předtím jednodruhovku Masew 45ks a přestalo mě bavit se na ně dívat asi po roce, tak bych potřeboval alespon 3 akvária, na každý druh jedno. Bohužel, mým cílem je chovat rybky, které budou lahodit mému oko a klidně bych sestavil osádku jen z barevných samců např. z peacocks. Samozřejmě mi také není jedno jestli nebudou strádat, nejsem pro týrání zvířat!! Ale pokud se ptám chovatelů a nikdo mi nic nenamítá a jsou to velice zkušení chovatelé, tak nevidím důvod, proč bych se měl znepokojovat...jde o přirozený proces a buď se ryby budou snášet nebo ne, nejsou všechny stejné. Co se týče potravinových nároků, tak si nemyslím, že by mi měli pozdechat jen kvůli tomu, že nebudou mít 100% rostlinou potravu. Dříve sem si dal prioritu, že budu mít jen tanganyiku a nebudu do toho plést malawi, ted jsem zrušil tanga a chci se věnovat malawi, ale opět se vyskytuje problém. Jsem rád když mi někdo radí, rady si beru k srdci, ale také polemizuji o tom jak moc je situace vážná. v této chvíli si myslím, že na tom zase tak špatně nejsem. uvidíme co ukáže čas. Jinak se vším co tu bylo napsáno před tímto příspěvkem souhlasím a uvědomuji si že osádka nebude ve svém stoprocentním biotopu jako v jezeře.
Uživatelský avatar
PatasRS
přispívatel
 
Příspěvky: 195
Obrázky: 44
Registrován: 28 úno 2009, 21:14
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod PIETRO » 17 kvě 2012, 19:13

Zdravím tě Patriku. Tvůj problém nechci rozebírat podrobně jelikož máš svůj rozum je to tvá vize.
Citace:Ale pokud se ptám chovatelů a nikdo mi nic nenamítá a jsou to velice zkušení chovatelé, tak nevidím důvod, proč bych se měl znepokojovat...jde o přirozený proces a buď se ryby budou snášet nebo ne, nejsou všechny stejné. Co se týče potravinových nároků, tak si nemyslím, že by mi měli pozdechat jen kvůli tomu, že nebudou mít 100% rostlinou potravu. Zkušený chovatel nebo odborník na chov ryb, by nikdy nevyslovil takovou kacířskou myšlenku! Máš pravdu,že ryba nemůže pozdechat jen když???- je budeš, nebo nebudeš krmit jejich přirozenou potravou. Jak chceš dravce naučit požírat řasové porosty, nebo jak to mám chápat? Často různí web.odborníci píší,že určité Tanganické nebo Malawské ryby jsou 100% býložravci je také totální nesmysl. I ryby,které mají přizpůsobené postavení rypce /chcete-li čelisti/ vypovídá o tom jak se živí nemusí znamenat,že spásá pouze řasové porosty (fytoplankton) atd. Jelikož nutričně je tato potrava nedostatečná a ryba bude strádat pro nedostatek bílkovin,proteinů a dalších složek důležitých pro život.
To už nepíši o etologii ryb. Vše je prostě diametrálně odlišné a ty to vše chceš spojit v jeden velký chaos jako začínající akvarista teoretik.Což nejsi!!!
V této naší diskuzi píši pouze svůj osobní názor,který je podložen vědeckými fakty nikoliv pokus -omyl. Chtěl jsem tě jen ušetřit zklamání,že tvá varianta nebude fungovat!
Přeji pěkný podvečer.
Uživatelský avatar
PIETRO
častý přispívatel
 
Příspěvky: 347
Obrázky: 0
Registrován: 14 bře 2008, 13:12
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod PatasRS » 18 kvě 2012, 16:47

Díky za vyčerpávající komentář do diskuze- K těm chovatelům.. ptal jsem se přímo v pěstírně a rozebírali jsme osádku konkrétně a nic nenamítali na složení ryb co se týče jejich potrav. nároků ani chování a to jsem se ptal konkrétně. Bylo mi řečeno, že je dobře, když se ryby mezi sebou pošťuchují a bojují spolu (docela jsem se divil, že je to příroda a ikdyž se mezi sebou zabijí, tak to tak má být - v rámci druhu), teď nemluvím o tom že polystigmy můžou požrat v dospělosti demasoni (ale to také není uplně nevylučitelné, nemusí se to stát, ale také může). Nic z tohoto bych netvrdil, kdybych si to pouze někde přečetl nebo si to myslel, mám to od ,dle mého názoru, (a určitě i ostatních) výborného chovatele, který už je v chování těchto ryb na vysoké úrovni. K tématu polystigma-demasoni bych chtěl říct, že jsem to zvážil už pár příspěvků před tímto a chtěl bych se jich za krátký čas zbavit, tím si myslím, že částečně zažehnám zlo, které teď vzhledem k teor. i prakt. okolnostem panuje v nádrži. Původně jsem neměl demasoni vůbec v plánu, ale jelikož jsem upustil od Metriaclim, tak jsem přemýšlel co dál a sáhl jsem po demasonech, což byla asi chyba.
Uživatelský avatar
PatasRS
přispívatel
 
Příspěvky: 195
Obrázky: 44
Registrován: 28 úno 2009, 21:14
Bydliště: Olomouc

Příspěvekod CZmok » 22 kvě 2012, 13:56

Chapu, ze chces v akvu barevnou duhu a ne jednodruhovku. Ale v tom pripade jsou DeMasoni proste spatna volba.
Zazil jsem chovatele, kteri by Ti rekli, ze bude fungovat kapr s demasonama, jen aby neco prodali.
Podle me je nejake odlovovani casem spatne, asi to neni nic fatalniho, ale kdyz uz rozmyslim ryby, rozmyslim to poradne, abych s nima nemusel pak moc chybat. Kdyz si uvedomim, ze u me se demasoni aklimatizovali cca pul roku (a to bez legrace) tak bych jim to nedelal neschval.
Uživatelský avatar
CZmok
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 669
Obrázky: 32
Registrován: 13 pro 2010, 15:02

Příspěvekod PatasRS » 22 kvě 2012, 17:29

Jak to myslíš aklimatizovali? Mě to zatím funguje bez problému, žádné aklimatizování nevidím.
Uživatelský avatar
PatasRS
přispívatel
 
Příspěvky: 195
Obrázky: 44
Registrován: 28 úno 2009, 21:14
Bydliště: Olomouc

Re: Malawi mix - výběr ryb

Příspěvekod hr » 10 srp 2012, 15:18

To co tam odpovídáš Petrovi na jeho poslední reakci na tvé složení ryb je argumntování snůškou nesmyslů.
To co se děje v přírodě, je tzv... přirozený výběr a to co se děje u tebe v nádrži je nesmyslný výběr.
Chápu že se to nečte asi moc dobře, ale je to tak. :1:
hr
častý přispívatel
 
Příspěvky: 459
Obrázky: 14
Registrován: 02 pro 2009, 13:32

Re: Malawi mix - výběr ryb

Příspěvekod PatasRS » 12 srp 2012, 18:30

Nevím kde konkrétně vidíš problém, takže to že si přečtu tvůj argument, že je něco snůška nesmyslů mi opravdu nevadí :lol: Je to pro mě jen nekonkrétní příspěvek do diskuze :6:
Uživatelský avatar
PatasRS
přispívatel
 
Příspěvky: 195
Obrázky: 44
Registrován: 28 úno 2009, 21:14
Bydliště: Olomouc

PředchozíDalší

Zpět na Akva Tlamovci

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron