Vysoké dusitany

Diskuze pouze o akvarijní vodě!

Moderátor: Team AkvaMalawi

Vysoké dusitany

Příspěvekod Grohic » 11 čer 2005, 20:00

Ahoj, mam problem s vysokejma dusitanama, podle testu od Rataje mam 0,25mg/l kdyz sem meril vody z vodovodu tak ma 0mg/l
Vybaveni v akvariu:
2×koren mopany (dohromady 180minut varen)
6× pískovec (take vyvaren)
5× láva (z obchodu, varena)
asi 15kg pisku o zrnitosti 1,3mm
1×pozadi z PU peny,
Kytky:
1× Ceratopteris thalicroides
1× Limnophila sessiliflora
1× Tiger lotus green
2× Vallisneria gigantea
Uživatelský avatar
Grohic
častý přispívatel
 
Příspěvky: 249
Obrázky: 12
Registrován: 02 kvě 2005, 19:00
Bydliště: Trutnov

Příspěvekod Martin Novák » 11 čer 2005, 20:05

To je záludná otázka. Jestli tam vlastně ještě nemáš ryby ani jinak si vodu nekrmil na prázdno, tak nevím, kde se tam dusitany berou, když z kohoutku teče 0.

Jak dlouho už je ta voda v akváriu?
Může to být vadný test (ale nepředpokládám, když změří v kohoutku 0 a pak 0,25 v akva). Každopádně něco měří.
Mohlo by to být i samotné pozadí. Ovšem já se svým žádné zvýšené hodnoty dusíkatých látek nezaznamenal...

Jsem zvědav na reakce ostatních.
Naposledy upravil Martin Novák dne 29 čer 2005, 14:12, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Grohic » 11 čer 2005, 20:06

voda tam je tak 3-4 tydny
Uživatelský avatar
Grohic
častý přispívatel
 
Příspěvky: 249
Obrázky: 12
Registrován: 02 kvě 2005, 19:00
Bydliště: Trutnov

Příspěvekod Mauve » 13 čer 2005, 09:50

Podle mně je to symptom nezajeté nádrže. Chtělo by to dát pár ryb, aby se "rozjelo"

Byl jsi už u p.Chmelaře pro ryby?
Uživatelský avatar
Mauve
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1148
Obrázky: 43
Registrován: 06 kvě 2005, 09:51
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Martin Novák » 13 čer 2005, 12:03

Lepší než zkoušet ryby je vodu zakrmit na prázdno. Koloběh kyslíku a dusíkatých látek započne tak i tak. Je jedno, jestli krmivo projde zažívacím traktem ryb nebo se začne rozkládat ihned.
Naposledy upravil Martin Novák dne 12 črc 2005, 18:31, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Mauve » 13 čer 2005, 12:09

To je asi bezpečnější způsob, já s tím sypáním žrádla bez ryb nemám žádnou zkušenost. Vždy jsem akvárium zarybňoval postupně a vždy to fungovalo.
Uživatelský avatar
Mauve
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1148
Obrázky: 43
Registrován: 06 kvě 2005, 09:51
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Martin Novák » 13 čer 2005, 12:19

No, já také ne :D ale asi je to lepší způsob, protože neriskuješ zdraví ryb, když se něco podělá.
Naposledy upravil Martin Novák dne 29 čer 2005, 14:13, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Martin Novák
administrátor
administrátor
 
Příspěvky: 1501
Obrázky: 93
Registrován: 19 bře 2005, 16:49
Bydliště: Písek
Kolik let děláte akvaristiku?: 16

Příspěvekod Grohic » 13 čer 2005, 14:28

Problem je vyresen, bylo to testem od Rataje
Uživatelský avatar
Grohic
častý přispívatel
 
Příspěvky: 249
Obrázky: 12
Registrován: 02 kvě 2005, 19:00
Bydliště: Trutnov

Příspěvekod Mauve » 13 čer 2005, 14:36

Tak to je fajn, jak jsi to identifikoval? Nějakým lepším testem? Kterým?
Uživatelský avatar
Mauve
akvamalawi člen
 
Příspěvky: 1148
Obrázky: 43
Registrován: 06 kvě 2005, 09:51
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Grohic » 13 čer 2005, 14:41

Na krabicce je napsano: ACQUA
a vyrabi to ACAQUARIUM - CESTA
468 22 ®elezný Brod
Czech Republic
Tel/Fax: 0428/389593
Uživatelský avatar
Grohic
častý přispívatel
 
Příspěvky: 249
Obrázky: 12
Registrován: 02 kvě 2005, 19:00
Bydliště: Trutnov

Další

Zpět na Akva Voda

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků