| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jak se vám líbí toto akvárium? |
| Výborné! |
|
70% |
[ 21 ] |
| Dobré! |
|
20% |
[ 6 ] |
| Průměrné! |
|
6% |
[ 2 ] |
| Podprůměrné! |
|
3% |
[ 1 ] |
| Naprosto nehezké! |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 30 |
|
| Autor |
Zpráva |
sarka.x
častý přispívatel

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 3:55 pm Předmět: |
|
|
| Vlastomenn napsal: | A co tak Cyrtocara moori,Sciaenochromis fryeri, Protomelas taeniolatus?  |
Když Cyrtocary, tak bych udělala jednodruhovou nádrž, líbí se mi samostatně.
Chtěla jsem ale alespoň 2 druhy aby byly jiný jak barveně tak i stavbou těla a vypadaly zajímavě. Fryeri nechci a Protomelas teaniolatus Boadzulu je docela pěkná ryba, už mi někdo psal že ví kdo je chová . Mě se ale stejně víc líbí ten "Ornatus".
Najde se někdo, kdo by poradil jaký počet ryb od druhů, které jsem napsala, že by se mi líbily a kolik kusů ryb v aq by bylo optimální???
(případně ještě nějaký návrh?)
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vlastomenn
častý přispívatel

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 4:23 pm Předmět: |
|
|
sarka urcite by som nedal viac ako 30-35 ks.to je moj nazor budu to vacsie kusky.podla mna by vedel poradit RADIM ZIDEK.alebo napis na slovensko su to maniaci do cichlid a maju profi skusenosti http://www.cichlid.sk/kontakt/
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jonathane
akvamalawi člen

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 5:10 pm Předmět: |
|
|
| sarka.x napsal: | Najde se někdo, kdo by poradil jaký počet ryb od druhů, které jsem napsala, že by se mi líbily a kolik kusů ryb v aq by bylo optimální???
(případně ještě nějaký návrh?) |
Šári, pořád se nějak nemůžu dočíst tu Tvoji kombinaci co chceš? Je to ten Protomelas, Dimidiochromis a Nimbochromis? 3el bych do 10 ks od každého druhu a čas ukáže jak to bude šlapat.......U mě jsou zatím Hapky v pohodě i Fossoráci a to mají už 15 cm a samec je skoro plně vybarvenej.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vlastomenn
častý přispívatel

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 6:19 pm Předmět: |
|
|
ja mam tiez v nadrzi 2 druhy Nimbochromis livingstoni,Sciaenochromis fryeri, Ice berg a vsetko slape.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wladys
akvamalawi člen

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 7:13 pm Předmět: |
|
|
Protomelas, Dimidiochromis a Nimbochromis?
Po deseti kusech jak píše Martin.
Mrkni se ještě na rod Lethrinops...taky je tam spousta druhů a jsou vcelku mírumilovné.Ovšem asi by si moc nerozuměli s Nimbochromisy.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
A+I
akvamalawi člen

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 10:24 pm Předmět: |
|
|
Sarko, mne se ta kombinace, kterou mas vybranou, velice libi. Kazdy druh ma jiny tvar a Ornatus jsou unusual diky jejich rtikum , ty bych brala urco. Ja myslim, ze najdes nekoho, kdo bude schopen Ti je sehnat. Ty Nimbochromise bych dala ty, ktere jsou vic flekate, aby pekne kontrastovali. Na to moc nehled, ze jsou jedni z nich trochu vetsi - zas takovy rozdil to neni a v tom akva stejne tak moc nevyrostou, neverim tomu.
Tak uz mas druhy, dokonce i jejich pocty, akva za rohem, pozadi skoro hotove .. takze uz staci jen kontaktovat chovatele. Tak at ti to vsechno klapne!!
P.S. A pokud se manzelovi libi Xenotilapie, tak mu taky dovol (jako on Tobe), aby si jedno akva zaridil komplet sam, vsak ten vas obyvak ma rozky 4, no nee?
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sarka.x
častý přispívatel

|
Zaslal: čt červenec 22, 2010 10:53 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Alčo,
mě se ta kombinace taky líbí, právě proto, že je každá ryba úplně jiná. Ten „pyskáček“ je krásnej, už seš mi líbíl Melanochromis labrosus i Labochilotes labiatus (Tanganika) protože mají tak přitažlivý tlamky.
Tys to vzala „hopem“, jako bys nevěděla co to je vždycky za akci dělat nový aq …
Věřím, že to dopadne dle mých představ, no pak uvidíš sama…Díky moc za rady
Manžel říkal, ať si vyberu co chci, že je to můj koníček, hlavně ať pořád nevisím na netu a nestuduju ryby...
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sarka.x
častý přispívatel

|
Zaslal: st červenec 28, 2010 1:16 pm Předmět: |
|
|
Tak dnes dorazila nějaká technika. Eheim 2075 je ve srovnání s 2080 prcek, ale zas tak úplně maličký také není. Uvidíme jak to zvládne...
Pozadí je vyřezané včetně modulů, natřené balakrylem a dnes začnu natírat pryskyřicí. Ještě peru a dopékám písek (taková záživná práce ).
Mám technický dotaz. Mám u modulů(kamenů) natřít pryskyřicí i spodní část, kterou budu lepit na dno, nebo nechat čistý polystyrén?
| Popis: |
|
| Velikost souboru: |
133.8 KB |
| Zobrazeno: |
341 krát |

|
|
100.73 KB |
341 krát |

|
| Plochý "kámen", natřený balakrylem |
|
126.43 KB |
341 krát |

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vlastomenn
častý přispívatel

|
Zaslal: st červenec 28, 2010 4:16 pm Předmět: |
|
|
sarka spodok nemusis natierat.si verna EHEIMU a to je dobre lebo to je uplne o inom ako ho mam ja uz nic ine nechcem.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
A+I
akvamalawi člen

|
Zaslal: pá červenec 30, 2010 10:16 pm Předmět: |
|
|
Sarko, tezko radit (navic kdyz uz to mas asi stejne hotove ). Ja nevim, jestli k tomu polystyrenu prilne lip barva, epoxy a nebo silikon. Namahani tam bude jine nez na pozadi, kde je to namahane spis na strih, ale tady bude vylozene na tah a tak doufam, ze se ti ty "balvany" casem ode dna neutrhnou a nerozbiji kryci sklo . Hlavne to prilep poradne i kolem dokola, aby se pod to nedostala vubec voda, ktera by se odtud nijak nevyplachovala a to by mohlo byt rejdiste pro bakterie. Treba prijdes po nejakem case na to, ze obycejne prirodni kameny jsou mnohem lepsi .
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|