Nápověda |  Hledat |  RSS |  Uživatelé |  Nové příspěvky |  Denní přehled |  Uživatelské skupiny |  Registrace |  Profil |  Soukromé zprávy |  Přihlášení 
AkvaMalawi.com
  Portál |  Fórum |  MyFish |  FotoAlbum |  Download |  Vaše nádrže |  Tipy & Rady |  Slovník |  Kalkulátory |  Knihy |  Překlady |  Zařízení nádrže |  Odkazy

Strana 20 z 24
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Index webu AkvaMalawi.com -> Vaše nádrže -> TROPHEUS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jak se vám líbí toto akvárium?
Výborné!
70%
 70%  [ 21 ]
Dobré!
20%
 20%  [ 6 ]
Průměrné!
6%
 6%  [ 2 ]
Podprůměrné!
3%
 3%  [ 1 ]
Naprosto nehezké!
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 30

Autor Zpráva
sarka.x
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 10:36 pm    Předmět: Citovat

A+I napsal:
Sarko, tezko radit (navic kdyz uz to mas asi stejne hotove Very Happy ). Ja nevim, jestli k tomu polystyrenu prilne lip barva, epoxy a nebo silikon. Namahani tam bude jine nez na pozadi, kde je to namahane spis na strih, ale tady bude vylozene na tah a tak doufam, ze se ti ty "balvany" casem ode dna neutrhnou a nerozbiji kryci sklo Cool . Hlavne to prilep poradne i kolem dokola, aby se pod to nedostala vubec voda, ktera by se odtud nijak nevyplachovala a to by mohlo byt rejdiste pro bakterie. Treba prijdes po nejakem case na to, ze obycejne prirodni kameny jsou mnohem lepsi Surprised .

Ahoj Álo kde si se toulala? Nejlíp přilne k silikonu polystyrén (dle mě). Plocha vespod je absolutně rovná a taková "suchá".
Pozadí i moduly jsou už natřené 1 vrstvou epoxy, posypané pískem, v neděli budu natírat znova a pak už jen cca 10 dní schnout a zneutralizovat.
Jinak jsem byla při nátěru epoxy trochu zděšená woot ke konci natíraní se začalo z pixly hodně kouřit a byla horká jak kamna!!!!
Nákupem pryskyřice byl zaúkolován manžel s tím (po předchozí zkušenosti, kdy jsem jí vracela jelikož měla prošlou záruku), že důkladně prozkoumá trvanlivost. Všechny pryskyřice co přinesl byly vyrobeny před 2 měsíci, tak byly asi tak "čerstvé" až se z nich kouřilo Laughing
Tak jsem ráda, že už to mám více méně za sebou. Při vyřezávání "padla" sedmička červeného, abych měla nějakou představivost Laughing Laughing
Už mám v sobě zase takový to nadšení!!! Very Happy
Co se týče "kamení", budou tam takové nižší skalky a jinak nic. Chci trochu prostoru na plavání a jsou to ryby "písčin", takže zbytečné zatarasování kamením určitě nebude. Jak jsem již jednou psala, moc se mi líbilo "Mareksovo" aq s hapkama kde měl jen 2 moduly a jinak nic. To mě popravdě inspirovalo palec Jsem maximálně spokojená a žádné kamení nebude...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
A+I
akvamalawi člen

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 11:08 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Sarko, no ja jen aby nezustaly po napusteni vody prilepene ke dnu jen kulicky polystyrenu a utrzeny zbytek (ten "balvan") bude plavat jako korab na vode Laughing . Ale snad to mas zmaknuty.
Laughing Laughing O tom horkem Epoxy se tu uz taky nekde psalo, dalo by se to najit. Redilas to lihem?
Ta sedmicka cervenyho byl skvely napad, bez toho by to nemohlo byt ono. opilost
To je mne jasny, ze tam chces jen par kamenu, ale ja jen jestli nejsou prirodni nefalsovane lepsi - praktictejsi. Uz se tesim, az to bude hotovo. Po cem zacnes posilhavat pak? Laughing Laughing - hovorim z vlastni zkusenosti motani .

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Troph3us
přispívatel

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 11:32 pm    Předmět: Citovat

Sarko, ahoj, dej tam prosim normalni valouny a ne prilepeny polys, na pozadi je to super, ale na dno se to nehodi, neda se to snadno vyndat atd.

Jinak koukam, ze mi nosi ERETACKA:) co tobe, mas uz nejaky potomky?

Horky epoxy je normalni reakce s tvrdidlem.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sarka.x
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 11:33 pm    Předmět: Citovat

A+I napsal:
Ahoj Sarko, no ja jen aby nezustaly po napusteni vody prilepene ke dnu jen kulicky polystyrenu a utrzeny zbytek (ten "balvan") bude plavat jako korab na vode Laughing . Ale snad to mas zmaknuty.

Álčo ty o mě pochybuješ, že bych něco něměla zmáknutý? Laughing Laughing
Lihem jsem poprvé ředilä, protože toho bylo na natírání opravdu dost. S tou prykyřicí se špatně natírá, je to jako med.
Aq již opravdu poslední ve stávajícím bydlení, podlahy už víc neunesou, pak už jedině strop (bydlíme v 5-tém posledním patře), před 1/2 rokem nám dělali novou střechu, tak jedině prubnout co vydrží, že bychom ještě nějaké "zavěsili". Laughing Laughing Laughing
Ale tuto myšlenku si zatím nechávám pro sebe... Laughing

sarka.x
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 11:39 pm    Předmět: Citovat

Troph3us napsal:
Sarko, ahoj, dej tam prosim normalni valouny a ne prilepeny polys, na pozadi je to super, ale na dno se to nehodi, neda se to snadno vyndat atd.

Ahoj Tome, já jsem se rozhodla a měnit nehodlám. Kameny nechci, zvýší se hmotnost aq a nebudou nikdy tak korespondovat s pozadím.
"Mareks" už fotku s těmi moduly v galerii nemá, ale byla to pro mě "pecka"!!! Mělo to úplně jinou atmosféru a přesně to, co si představuju já k "Hapkám"!!!
Eretmodi zatím nic, často je sleduju, tak se asi stydí Laughing

bedna
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: so červenec 31, 2010 9:51 am    Předmět: Citovat

A+I napsal:
Sarko, tezko radit (navic kdyz uz to mas asi stejne hotove Very Happy ). Ja nevim, jestli k tomu polystyrenu prilne lip barva, epoxy a nebo silikon. Namahani tam bude jine nez na pozadi, kde je to namahane spis na strih, ale tady bude vylozene na tah a tak doufam, ze se ti ty "balvany" casem ode dna neutrhnou a nerozbiji kryci sklo Cool . Hlavne to prilep poradne i kolem dokola, aby se pod to nedostala vubec voda, ktera by se odtud nijak nevyplachovala a to by mohlo byt rejdiste pro bakterie. Treba prijdes po nejakem case na to, ze obycejne prirodni kameny jsou mnohem lepsi Surprised .

Určitě jsou lepší, ale mám nápad, co tak nějaký ten "polystyrenový" kámen vydlabat a dovnitř zalít silikonem normální kámen jako pojistku?

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sarka.x
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: so červenec 31, 2010 10:35 am    Předmět: Citovat

Já si myslím, že když se polystyren dostatečně přilepí, tak se to ani nehne. Jinak ty 2 kameny z polystyrenu co tam budou se dají kdykoli odříznout, ale mě se to prostě líbí (jeden je úplně nizoučký asi 5cm). Dokonce jsem přemýšlela nechat jenom pozadí a na dně jenom písek, prostě nechat hapky jen ve "volné vodě".
Chci aby každé akvárium bylo jiné, valouny mám u Tropheusů.

A+I
akvamalawi člen

PříspěvekZaslal: so červenec 31, 2010 1:23 pm    Předmět: Citovat

sarka.x napsal:
Dokonce jsem přemýšlela nechat jenom pozadí a na dně jenom písek, prostě nechat hapky jen ve "volné vodě".

Jenze otazka je, jestli se i ty Hapky neciti lip, kdyz maji nejakou moznost ukrytu, proste aspon nejaky "nabytek v baraku" pro lepsi pocit. Very Happy No vsak v nejhorsim k tomu modulu prirazis jeste sutr a bude! Laughing Cas vsechno ukaze. Surprised
Ja jeste dodam k tomu Bednovemu prispevku, ze silikon na kamenech ve vode nedrzi dvakrat dobre a nejdyl. Nam to casem VZDYCKY upadlo. Urcite taky zalezi na porovitosti kamenu, ale ty nase byly normalni ricni valounky. Pro tyto pripady by byl asi lepsi Epoxy.

sarka.x
častý přispívatel

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2010 8:57 pm    Předmět: Citovat

Tak dnes přivezli nové aq 450L s krytem, tentokrát s týdením předstihem, maximální spokojenost. Pozadí je hotové, ještě nějaký den bude tvrdnout pak neutralizace a budu lepit banan Skříňka ještě přijde olištovat ve spodní části, aby nebyl vidět polystyren.

DSCF2388.JPG
 Popis:
Nové aq je už doma...
 Velikost souboru:  132.01 KB
 Zobrazeno:  365 krát

DSCF2388.JPG

A+I
akvamalawi člen

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2010 11:37 pm    Předmět: Citovat

Tak tentokrat se jim podarilo akva nenabourat! Very Happy
Koukam, ze mohlo byt o kousek delsi, ne? Sarko, jak vam topi, nebude v zime voda v akva moc tepla od toho radiatoru?

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Index webu AkvaMalawi.com -> Vaše nádrže -> TROPHEUS
Strana 20 z 24
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Administrátor & Webmaster: Martin Novák :: Copyright © 2005-2010 - AkvaMalawi.com - ISSN 1801-8904 - autorská práva vyhrazena
Šíření a kopírování textů, fotografií a jiných záznamů je bez předchozího souhlasu zakázáno
Optimalizováno pro MSIE 6.0, Opera 8.0 a FireFox 1.5 v rozlišení 1024x768pix